2023-05-31

Poděbradský triatlon a duatlon

Minulý víkend proběhl letos první a tradiční Poděbradský triatlon. Tedy, měl to být triatlon a děti všech kategorií se na něj připravovaly a těšily. Bohužel zasáhlo počasí a pořadatelé a najednou byl z triatlonu duatlon. Škoda, voda byla krásně čistá a nebyla až tak studená i sluníčko vydatně hřálo. Navíc závodění je dobrovolné a naprostá většina dětí byla na teplotu vody připravena. V minulosti se plavalo i při nižších teplotách a naše děti to pamatují, ale teplota daná pro žactvo triatlonovými pravidly (> 17,9 °C), byla letos nepřekročitelná.

Takže duatlon – ale i ten se vydařil. TJ Sokol TRI SKI reprezentovalo 5 závodníků ve třech kategoriích. Nejlépe se umístila Aneta, která vystoupala na stupně vítězů a odvezla si 3. místo v kategorii mladších žákyň. V předžákovské kategorii svedli pěkný souboj o umístění Vojta a Šimon. Vojta byl v druhém běhu o malinko rychlejší, takže z toho bylo nakonec velmi pěkné 5. místo. Hned za ním se na 6. místě umístil Šimon, který při startu na úzkém chodníčku doplatil na skrumáž a spolu s několika závodníky upadl. Podobný průběh měl i závod mladších žáků, kde mezi sebou soupeřili Matěj a Tomáš. Tomáš sice předčil Matěje v cyklistické části, kde zajel rychlejší čas, ale Matěj má zřejmě víc naběháno a nedal tak Tomášovi šanci. Bylo z toho 7. místo pro Matěje a 8. místo pro Tomáše. V chlapeckých kategoriích nám tak vznikly dva tandemy, jejichž závodníci jsou si výkonnostně blízcí a mohou tak soupeřit o lepší umístění. Je to motivace prospívající jejich výkonnosti i celkovému posunu do horních příček výsledkových listin. Očekáváme, že do vzájemného soupeření chlapců promluví ještě Ondra, Tobiáš, Viktor i náš nový člen Vojta Pekárek.

Nejbližší příležitostí bude nedělní dětský triatlon Czechman poblíž Pardubic. Meteoradary slibují 27 °C a sluníčko, takže vedle únavy ze závodu, bude hrozit i úpal. Nezapoměňte na opalovací krém.

I v sobotu na trasách půl Ironmana, budeme mít v kategoriích dospělých své zastoupení, takže sportovní víkend se vším všudy. Závod to bývá pěkný a doporučujeme ho všem našim sportovcům i divákům. B

Budeme držet palce.

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU