2024-04-11

Triatlonová sézona již běží.

Sice zatím probíhají Aquatlonové závody, ale i ty jsou v sestavě celé triatlonové sezóny důležité. Sportovci i trenéři zjišťují, jak se povedla zimní příprava, jestli se dá ještě něco dohnat a závodníci mohou se mohou porovnat se soupeři, které půl roku neviděli.

Máme za sebou dva aquatlony v moravských krajích ve Zlíně a v Brně. Výsledky obou závodů jsou dostupné na stránkách ČTA. Zlínského se zúčastnilo pět našich závodníků, brněnského dva, Agáta a Šimon. Na brněnském závodu obsadil Šimon krásné 6. místo a Agáta se umístila na 10. místě. V obou případech je od lepšího umístění dělila vteřina. Šimon zaplaval 200 m v současném oddílovém rekordu 2 min 45 sec. Oba se pak v hodnocení Českého poháru v Aquatlonu ve svých kategoriích vyhoupli na 5. místo s minimálními bodovými ztrátami na vyšší umístění.

Připomínáme, že pro zařazení do hodnocení v Českém poháru je nutné se zúčastnit minimálně 2 závodů. Do výsledků se pak započítávají tři nejlepší umístění.

O víkendu na aquatlonu v Příbrami si pět našich sportovců již může svou druhou účastí na závodu zajistit zařazení do ČP a Agáta se Šimonem pak vylepšit celkové umístění. Podle předpovědi počasí budou ještě panovat letní teploty, tak by byla škoda toho nevyužít. Pokud by to nevyšlo, o dalším víkendu je na pořadu aquatlon v Praze, kde bychom se měli sejít všichni.

Co se týká plánování účasti triatlonových závodech, zejména o prázdninách, je v souborech k dispozici soutěžní směrnice ČTA na rok 2024, kde jsou závody vypsané. Samozřejmě řadu dalších je pak možné najít v kalendáři závodů na webu ČTA.

Budeme držet palce.

DĚKUJEME ZA PODPORU