2020-05-20

Tréninky po Covidu

Koronavirové zoufalství snad pomalu končí a blíží se doufejme rozjasnění i v opatřeních na poli sportu. Částečné uvolnění omezení jsme hned, jak to bylo možné, využili k zahájení suchých tréninků. S několika mladými a nejmladšími sportovci jsme vyrazili nad Dolní Počernice a začali s běžeckými tréninky, přechody kolo – běh, včetně práce v depu. Naše řady sice trochu prořídly, nicméně oddíl funguje dál. Prožité bez-školní období, kdy se z rodičů stali učitelé i trenéři, běhání venku bylo téměř kriminálním činem a některá omezení byla „na palici“, určitě posílilo psychiku jak dětí, tak rodičů, což se na delších TT tratích bude určitě hodit. Nemáme hlášené žádné onemocnění obávaným Covidem – 9, což svědčí o tom, že naši sportovci mají zdravý základ vypěstovaný i pravidelnými tréninky. Těch několik mladých a nejmladších sportovců, kteří zahájili tréninky, bude na sezónu dobře připraveno. Věříme, že letos někdy začne. O těch ostatních trochu pochybujeme.

Plavání, jak se zdá, by mohlo za přísnějších podmínek, než probíhají tréninky venku, začít od začátku června. A je na vás sportovcích – členech oddílu, jestli bude možné organizovat tréninky nebo jen pravidelně kondičně plavat i přes prázdniny. Zatím projevený zájem nedostačuje na to, abychom byli schopni zaplatit pronájem bazénu. Dáváme poslední možnost nahlášení závazného zájmu o prázdninové plavání do 23.5.2020. Pak vás již s tímto nebudeme otravovat.

Závěrem, aby nedošlo k přehlédnutí, hlavní informací je, že tréninky již běží pravidelně v úterý a ve čtvrtek od 17,30 hodin na včas upřesněných místech. Zatím pouze na suchu, ale plánujeme i plavecké. Pravidelné tréninky jsou podmínkou dobré výkonnosti a úspěchu na závodech. A úspěchem nemyslíme pouze umístění na bedně, ale i osobní uspokojení s dosaženým skvělým výkonem.  

Těšíme se na Vaši hojnou účast

trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU