2022-05-01

Sezóna 2022 začíná

Minulou neděli 24.4.2022 se uskutečnil v Praze poslední Aquatlon z letošního pohárového seriálu, který byl vyhlášen i Mistrovstvím republiky. Z našich nováčků sebrali odvahu Agáta, Tobiáš a Vojta a vyzkoušeli si svůj první „tlon“ závod. Bouřlivé prostředí plavecké části v kategoriích žactva, si nezadalo s prostředím při fotbalovém derby, až plavečtí rozhodčí, zvyklí na decentnější prostředí plaveckých soutěží, museli živelnější triatlonisty krotit.

Agáta, Tobiáš, ani Vojta se ale plaveckého kotle nezalekli a bojovali ze všech sil. Nezklamali nás, protože bojovali na hraně svých možností, které odpovídají délce jejich tréninku. V odpolední běžecké části to při silném dešti a zimě, už bylo o jen bojovném duchu a silné vůli závodníků dokončit tento závod. Mistrovský titul si v žácích a odnesl Ondra Plic, který trénink a své první triatlonové závody rovněž začínal v dresu TJ Sokol Horní Počernice - TRI SKI HP. Jeho bratr Lukáš skončil v dorostenecké kategorii na druhém místě. Blahopřejeme.

Nyní v tréninkovém programu přecházíme do finální části přípravy. Při plavání budou tréninky vedeny podle délek závodních tratí příslušných kategorií a zaměřeny zejména na rychlost. Běh se přesouvá ven, kde se bude běhat, pokud možno za každého počasí – mimo silných dešťů. Cyklistické tréninky budou zaměřeny zejména na práci v depu, bezpečnost, techniku a dynamiku jízdy. Budou i běžecké a cyklistické domácí úkoly 😊.

O pomoc při tréninku ve formě najíždění víkendových cyklo-kilometrů prosíme Vás, rodiče.

Očekáváme, že zvládání těchto tratí a činností při nadcházejících trénincích, bude pro Ty, kteří se účastnili tréninků spíše sporadicky, náročnější. Délky triatlonových tratí i získání sportovních dovedností, vyžadují pravidelné tréninky.  Vše se dá trochu dohnat pravidelnou účastí na trénincích, ale je to na Vás.    

Před námi jsou nyní již opravdové triatlony, jejichž termíny můžete najít na stránkách Triatlonové asociace. Je jich opravdu hodně, snad každý týden i několik. Zde je výčet těch, které můžeme doporučit, protože jsou v blízkém okolí a jsou již ověřené. Začínáme již 22.5.2022, kdy bude TT v Poděbradech. Možná bude ještě trochu studenější voda, ale Emspoma masážní hřejivá emulze pomůže překonat první šok z vody. 😊 Následující triatlony už budou určitě s teplejší vodou. Tradičně bývá pěkný TT Mácháčský Votvírák 29.5.2022, triatlon u Pardubic 5.6.2022, dále 18.6.2022 TT v Ralsku, Příbramský triatlon 2.7.2022 a v neposlední řadě se těšíme na Počernický triatlon 31.7.2022.

Těšíme se na sezónu a držíme palce

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU