2022-05-22

Poděbradský triatlon

Zvládnout svůj první triatlon je pro každého nezapomenutelný zážitek. Na trénincích je to vždycky tak trochu legrace, sem tam se dá v něčem polevit nebo vynechat, ale na závodě se už jede naplno a na celé trati.

Dnes si to na 31. Ročníku Poděbradského triatlonu prožilo šest našich nových mladých závodníků v žákovských kategoriích Šimon, Ondra, Vojta, Tobiáš, Agáta a Matěj. Pro Tomáše a Adélu to sice nebyl první triatlon, ale předpokládám, že prožitek měli stejný, protože od jejich posledních závodů uběhla dost dlouhá covidová přestávka.  Při své premiéře všichni obstáli, plavání na otevřené vodě v chumlu soupeřů, kde skoro každý schytal nějakou tu ránu, 1. depo a zápas s botami, cyklistickou část, kde byl i trochu zmatek i 2. depo a běh, kde už přece jen trochu docházelo palivo, zvládli po ročním tréninku velice dobře. Agáta si zaslouženě odnesla cenu za 2. místo ve své kategorii Adéla obsadila 6. místo a kluci se seřadili ve svých kategoriích za sebou v polovině startovního pole v podobných časech.   

V dospělácké části se na start postavilo hned 5 našich starších závodníků. V mužské části si ve 250-ti členném startovním poli vedl nejlépe Martin, který obsadil celkově 9. místo, Honza 25. místo a Tonda 34. místo. V ženách se na start postavili Tereza a Anička a po celou trať spolu soutěžili. Nakonec v konkurenci téměř 60 závodnic uzavřeli tu lepší polovinu startovního pole, kdy závěr lépe zvládla Tereza, těsně před Aničkou. 

Závod se vydařil, mezi 437 závodníky se našich 13 počernických triatlonistů rozhodně neztratilo. Poděbradský triatlon již dlouhá léta patří k těm příjemným závodům pořádaným na zahájení triatlonové sezóny. Letos se vydařil i našim sportovcům.

Děkujeme rodičům za podporu a těšíme se na další závody. 

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU