2022-06-09

Czechman Pardubice

Czechman triatlon Pardubice jsme stejně jako v minulých letech obsadili jak v dospěláckém závodě, tak žákovském. Honza Walter absolvoval úspěšně půl Ironmana a své zážitky jako vždy poutavě popsal na svém FC profilu. Doporučujeme jeho návštěvu, protože z něj na Vás dýchne kus naší oddílové historie 😊 .

Druhý den se na start postavili naši žáci, aby posbírali své první body a zkušenosti na prvním skutečně velkém a pohárovém závodě. Agáta perfektně zvládla plaveckou část a z vody vyběhla na pátém místě. Pak ale proti závodnicím na silničních speciálech měla pramalou šanci na udržení kontaktu. Její celkově 11. místo v kategorii je ale na jejím prvním pohárovém závodě úspěch a určitě bude brzy prohánět i ty nejlepší. Kousek za Agátou se umístila naše druhá dívka Aneta, která i přes tréninkové manko závod zvládla také dobře.

V dalších kategoriích se představili soupeřům Šimon, Vojta, Ondra a Matěj. Na čelo závodu musí ještě potrénovat, ale ve střední části startovního pole se neztratili 😊.  Dokončení závodu, 17. místo Šimona, 22. místo Vojty a 28. místo Matěje ve vyšší žákovské kategorii, jsou na začátku triatlonové kariéry dobrým startem. Pro získání zkušeností je účast na takovém závodě nezastupitelná. Škoda že Ondra v plavecké části zřejmě schytal pár ran od plaveckých dravců a ze závodu odstoupil. Bohužel, plavecká část je kontaktní a mohou se zde odehrát jak souboje o lepší pozici, tak i nechtěné údery při rozmáchlých tempech.

Bohužel v červnu se žádný závod, který bychom dětem mohli doporučit snad ani nekoná. V kalendáři ČTA jich sice pár je, ale není u nich zřejmé, zda jsou určeny pro všechny žákovské kategorie. Navíc roli hraje i dostupná vzdálenost.

Ale důležitým závodem bude 2. 7. 2022 TT v Příbrami, kam by měly směřovat kroky všech našich závodníků. Bude to jednak další pohárový závod, ale také mistrovství ČR a uznejte, ve kterém sportovním odvětví se po ročním tréninku můžete zúčastnit mistrovství republiky? Toho je potřeba využít. 😊

V plavání, co jsme naplavali to máme a víc s tím ve zbývající době už nic neuděláme, pokud plánujete nákup silničního kola, na závod by se hodilo, ale i bez něj se dá závodit. Ale na běhu se dá ještě zapracovat.  Stačí každý den vyběhnout ať sám nebo rodiči či kamarády a dát si svižný běh na 30 - 45 minut. Po několika dnech ucítíte ten rozdíl.

A kdo by nevěděl jak na to, tak na našich stránkách je ke stažení tréninkový plán na prázdninové měsíce, který je použitelný i nyní před příbramským závodem. Tak s chutí do toho.

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU