2023-02-12

Závodní sezóna 2023 začíná

Máme za sebou půlroční tréninkovou etapu ve které, jak jste určitě i sami poznali, šla výkonnost děti nahoru. V plavání i v ostatních pohybových aktivitách vidíme velký pokrok i chuť do do soutěžení. Zatím tedy závodí pouze mezi sebou, ale pomalu přichází období, kdy nastane opravdové soutěžení, a to rovnou v celostátním měřítku. ČTA vyhlásila termíny prvního závodního seriálu celoroční sezóny a to Aquatlony.

První aquatlon se koná ve Zlíně již 5.3. 2023, dále následují 18.3.2023 České Budějovice, 16.4.2023 Příbram a nakonec 23.4.2023 poslední závod v Praze. Detailnější informace můžete najít na webových stránkách ČTA zde: Czech Triathlon System. Serie Detail (triatlon.cz). Lze se samozřejmě zúčastnit i závodů, které jsou vyhlášeny mimo tato pohárová klání. Nastávající tréninková etapa bude směřována na přípravu na tyto závody. Jakmile to počasí dovolí, začneme běhat venku a bylo by dobré, kdyby děti běhaly i mimo naše tréninkové termíny, třeba hodinku o víkendu. Z tréninků vědí, na co si mají dávat při běhu pozor a jaké objemy jsou pro ně optimální.

No a v květnu již začnou pravé triatlonové závody např. 21.5.2023 oblíbený Poděbradský triatlon, následuje triatlon na Mácháči a další.

Podrobnosti o celé závodní sezóně, termíny a místa vyhlášených pohárových závodů již nyní naleznete v Soutěžní směrnici 2023, kterou jsme uložili na naše stránky, abyste k nim měli rychlejší přístup. Samozřejmě je vyhlašováno mnoho dalších závodů mimo pohárová klání, které mohou být pro děti i Vás rodiče bližší a z pohledu výsledků i zajímavější. Ale prosíme Vás, abyste při plánování dovolených a prázdninových pobytů mimo bydliště, brali v úvahu právě pohárové závody, které se dětem započítávají do ročního hodnocení a kritérií pro začlenění do Sportovních středisek ČTA. Podrobnosti o podmínkách začlenění do tréninkových skupin najdete v Soutěžní směrnici 2023.  Účast ve skupinách nebo její vytvoření při oddílu jim potom umožňuje i účastnit se soustředění ČTA a setkávat se i dalšími závodníky, budoucími soupeři.

Přejeme hodně úspěchů v nastávající závodní sezóně 2023.

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU