2023-05-14

Triatlony začínají

Pokud jste nyní zavítali na internetové stránky ČTA, což by měli triatlonisté dělat pravidelně, určitě jste zaregistrovali příspěvek o našich juniorech. V úvodu zprávy na webu ČTA je, že „Jedenáct českých reprezentantů se představilo na závodě Evropského poháru juniorů v Caorle“. Tolik úvod zprávy na webu ČTA. Nás těší, že mezi těmito juniory, kteří bojovali o body do evropského žebříčku, ale také kvalifikační sloty na mistrovství světa, byli i dva sportovci, kteří začínali v našem oddíle. Tito závodníci mohou být příkladem i pro naše triatlonové začátečníky, kteří svou triatlonovou kariéru nyní startují.

Po nesmělé loňské sezóně, kdy téměř všichni začínali od nuly, to v letošním roce vypadá lépe. Chuť sportovat, pravidelné tréninky i podpora rodičů, jsou na výkonnosti všech dětí znát. Ukázalo se to i v pohárových závodech v aquatlonu v Příbrami a v Praze. Agáta, Aneta, Matěj, Šimon i Vojta v silné konkurenci obstáli a obsadili ve svých kategoriích místa v první polovině startovního pole. Agáta po 8. a 10. místě obsadila v ČP v aquatlonu celkově 13. místo, Matěj ve své první sezóně ve stejné soutěži obsadil celkově 20. místo. Mimo pohárové kategorie závodili ještě Vojta a Šimon, kteří v pražském závodě obsadili 10. a 13. místo. Šimon absolvoval plaveckou část jako 3. nejrychlejší, ale Vojta, který byl po plavání sedmý, v běhu zabral a Šimona v závěrečné části porazil.

Pro začínající triatlonovou sezónu to jsou slibné výsledky. Uvidíme, kdo se v prvním závodě, kterým je v neděli 21.5.2023 tradiční Poděbradský triatlon, odváží do ne příliš teplých vln poděbradského jezera. Těšíme se na hojnou účast našich závodníků.

Pro ty, kteří by se snad báli chladnější vody, máme dobrou zprávu. Hned další týden, který snad bude teplejší a jezerní vody trochu přihřeje, bude triatlon na Mácháči, slavný TT Votvírák a kdyby to ani tam nevyšlo, následující týden je slovutný Czechman v Pardubicích. Parádní rozjezd sezóny, že? A pak až do září lze každý víkend nalézt závod, kterého mohou být naši závodníci součástí.   

Před sebou máme ještě před prázdninami pár týdnů společných tréninků. Využijte je k doladění formy, ať Vás na závodech nic nepřekvapí a Vaši soupeři vidí pouze Vaše záda.

Přejeme úspěšnou triatlonovou sezónu bez zranění a plnou osobních rekordů.

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU