2024-05-13

Příprava je za námi, triatlony začínají.

Máme za sebou Český pohár v Aquatlonu a již také první triatlonové kroky. Pět aquatlonových závodů bylo naskládáno od března do konce dubna s vyvrcholením na MČR v Českých Budějovicích. Bylo to cestování víkend za víkendem po různých městech. Naše uznání tedy patří nejen závodníkům, ale i rodičům, kteří tyto víkendy obětovali na závodění dětí.

Z našeho týmu se aquatlonů zúčastnilo sedm závodníků. Bylo patrné, že se závod od závodu zlepšují. Nejlepší umístění si odnesli všichni z posledního závodu, který byl rovněž Mistrovstvím ČR v Aquatlonu.  Ve svých kategoriích Šimon obsadil 4. místo, Agáta 5. místo, Matěj byl jedenáctý, Vojta doběhl dvanáctý a Tobiáš sedmnáctý.

V celkovém hodnocení Českého poháru ČTA v Aquatlonu dosáhli Šimon a Agáta na skvělé 5., resp. 6. místo a s plným počtem závodu se za nimi ještě prosadili Matěj na 12. místě a Tobiáš na 15. místě. Podrobné výsledky je možné najít na stránkách ČTA. Aquatlony prověřily připravenost našich závodníků na sezónu a podle výsledků si myslíme, že se mohou bez obav vrhnout do triatlonových bojů.

Však také první TT i když tak trochu speciální ve Zlíně, mají za sebou Agáta, Šimon, Matěj i Tobiáš. Opět exceloval Šimon svým 6. místem, na dalších místech se pak umístili Agáta a Tobiáš shodně na 18. místě a Matěj byl 24. Pro starší žáky byl závod i nominační na LODM (Letní olympiáda dětí a mládeže), která se bude konat 25. a 26. června 2024 ve Zlivi u Hluboké nad Vltavou. Agátě to vyšlo a jako druhá z pražských žákyň na LODM pojede. Matěj bohužel skončil z pražských závodníků třetí a nesplnil tak nominační kritérium. Místa jsou určena pouze pro dva závodníky z kraje.

Za zmínku rovněž stojí naše účast na Novopackém triatlonu, kde svou sílu ukázal náš jediný dorostenec Karel, který zde po fenomenální cyklistice a běhu dokončil závod na pěkném 3 místě.

Před námi nyní jsou již opravdové triatlony a to 19.5. tradiční Poděbrady, 25.5. TT Votvírák ve Starých Splavech, (který se ale pro žákovské kategorie jede jako duatlon) a 1. – 2. 6. Czechman v Pardubicích, kde by se měl představit téměř celý náš tým.

K dosaženým výsledkům a umístění v AQ závodech všem blahopřejeme a držíme palce do triatlonové sezóny 2024.

Trenéři

DĚKUJEME ZA PODPORU