2024-05-23

Poděbradské závody.

Před druhým pohárovým triatlonem, kterým bude Czechman, si naši triatlonisté dali na rozcvičení 2 triatlony v Poděbradech. V pátek na Školním triatlonu poměřily síly s dětmi poděbradských základních škol. Byť byl závod propagován v kalendáři TT závodů ČTA, účast se zúžila na TJ Sokol HP proti žákům různých ZDŠ Poděbrady. Naši sportovci si pěkně zazávodili a vyhráli co mohli. Přece jenom jejich výkonnost a sportovní dovednosti, v porovnání s běžnou dětskou populací, jsou na podstatně vyšší úrovni.

V neděli se pak představili na tradičním 33. ročníku Poděbradského triatlonu. Všichni jsme se obávali, jestli pořadatelé nevyměknou jako v loňském roce, kdy, byť bylo krásné počasí, zrušili plavání a uspořádali duatlon. Letos i když byly možná horší podmínky, plavání zvítězilo, ale podle svědků bylo vedeno blízko břehu, takže děti v nehluboké vodě spíše běželi a plavecká část kolem bójky a nejenom tam, pak dostála svému přívlastku „kontaktní sport“. Téměř každý schytal nějakou ránu, či kopanec. Ale vzhledem k nadšení, jaké panovalo u našich dětí po absolvování závodu předpokládáme, že díky adrenalinu, nikdo nic necítil a došlo tak k jejich „zocelení“. Nyní jsou připraveni na závody, ať budou jakékoliv. Přece jenom v bazénu kontaktní plavání lze jen těžko nacvičit.

S dosaženými výsledky můžeme být spokojeni. Agáta obsadila v kategorii skvělé druhé místo, Šimon dokončil na 6. místě. Doplatil právě na plaveckou část, kdy byl „zamčen“ v chumlu a nemohl tak plavat podle své výkonnosti.  Kvalitní výkon podal Matěj, který skončil sice na 8. místě, ale v silnější konkurenci starších žáků a jeho dosažené časy, jak plavání, tak běhu byly na velmi dobré úrovni. Shodně pak dojeli na 12. místě ve svých kategoriích Tomáš a Vojta H. Tomáš překvapil nejrychlejším časem v cyklistické části a Vojta dosaženým plaveckým časem.

Triatlonové závody se tak rozběhly naplno a s potěšením sledujeme, že triatlonisté TJ Sokol HP, jsou, tak jako předcovidových dobách, opět vidět na předních pozicích výsledkových tabulek.

Děkujeme rodičům za podporu a přejeme hodně štěstí do dalších závodů.

DĚKUJEME ZA PODPORU