2024-06-10

Ohlédnutí za CZECHMAN 2024

Nejpopulárnější triatlonový závod Czechman je již minulostí. Opět se zapsal do historie díky Honzovi Volárovi a Barboře Besperát, kteří posunuli hranici mužského na 3:46:44 hod a na 4:16:15 hod ženského rekordu. I náš jediný závodník Martin v této kategorii (kam se poděli naši ostatní dospělí?) si vylepšil své maximum na 4:11:21 hod a obsadil pěkné 15. místo. Příprava na závod a start plavání probíhal za vydatného deště, což závodníci oblečení v neoprénech snad ani neregistrovali. Konferenciér se marně snažil rozpumpovat náladu před startem do frenetických oslav sportovců, ale za vytrvalého deště, pokud v jedné ruce držíte deštník a v druhé mobil či fotoaparát, do bot a za krk vám teče voda ze sousedovic deštníku, máte k jásání trochu daleko. Však také pozdrav od téměř 650 závodníků směrem k divákům byl znatelně silnější.

Martin plaveckou část skončil na 15 místě a po cyklistické části figuroval na 11 – 12 pořadí. Tentokrát byla jízda v dešti na kole dost nebezpečná. Řada závodníků to odnesla na kluzkém povrchu nepříjemným pádem. V druhé polovině cyklistické části naštěstí přestalo pršet a běžecká část již probíhala za slunečného počasí. Zde se Martin se držel až do posledního okruhu tak, že by konečné umístění mohlo být okolo 10. místa. V posledním okruhu ale musel kvůli bolesti v oblasti kyčle, výrazně zpomalit. Ale i tak celkové 15. místo, 4. místo v kategorii a čas 4 hod a 11 min, je nejlepší, jaký kdy dosáhl. Bronz v kategorii byl na dosah. Gratulujeme a přejeme rychlé uzdravení.

V neděli do závodu nastoupili naši mladší závodníci. Vojta P. Vojta H, Šimon, Matěj a Agáta. Po snadnějším oblastním Poděbradském triatlonu, se snažili obstát v nejsilnější celostátní konkurenci. A měli to těžké. Přece jen na začátku druhého roku zavodění nejsou ještě tak ostřílení, jako jejich soupeři. Ve svých kategoriích se umístili Vojta P. na 10. Šimon byl na 14. místě, Agáta obsadila 16. místo, Vojta H. 25. a Matěj 32. místo.  Každý si na trati vybral svou slabší chvilku, Šimon při plavání, kdy se nemohl dostat přes pomalejší plavce, Agáta a Matěj v cyklistice, která byla dost rychlá, nebyla bez problémů a nakonec v běhu už všem docházely síly. Takže nejspokojenější se závodem a umístěním byli naši Vojtové, kteří si závod užili.

DĚKUJEME ZA PODPORU